APPLY FOR THIS OPPORTUNITY! Or, know someone who would be a perfect fit? Let them know! Share / Like / Tag a friend in a post or comment! To complete application process efficiently and successfully, you must read the Application Instructions carefully before/during application process.

Prevenirea conflictului (nu evitarea, care este o strategie de abordare a conflictului deja existent) include masurile de prevenire a tuturor incompatibilitatilor si a comportamentelor care ar putea genera conflictul. Preventia se poate realiza de fiecare ersoana, ca gestiune peoprie a relatiilor interpersonale, dar în ultima vreme ea a devenit si esponsabilitatea unor persoane care ocupa o functie speciala în organizatie (ombudsmen), sau unor initiative organizatorice, cum este designul rezolvarii alternative a disputelor în isteme, metodologie compleza de prevenire si rezolvare a conflictelor dintr-o organizatie, rin alte metode decît clasicul arbitraj în instanta: prin metode alternative (Alternative ispute Resolution – ADR). Pentru ideea de încheiere a conflictului sintagma de rezolvare a conflictului este cea ai generala si cunoscuta. Aceasta semnifica, într-adevar, lichidarea definitiva a conflictului,prin win-win (victorie-victorie) care da satisfactie ambelor parti. „Rezolvarea conflictului nseamna lichidarea lui prin metode analitice, care presupun accederea la radacina problemeisi obtinerea unui rezultat care este vazut de ambele parti ca fiind o solutie permanenta aproblemei” .Dar sintagma de „rezolvare a conflictului” este intersanjabila, de mai mult de un deceniu, cu conceptul de „transformarea conflictului”, desi se pare ca acesta din urma va reusi sa îsi construiasca o identitate proprie.

Join Us On Telegram @rubyskynews

How to Stop Missing Deadlines? Follow our Facebook Page and Twitter !-Jobs, internships, scholarships, Conferences, Trainings are published every day!