APPLY FOR THIS OPPORTUNITY! Or, know someone who would be a perfect fit? Let them know! Share / Like / Tag a friend in a post or comment! To complete application process efficiently and successfully, you must read the Application Instructions carefully before/during application process.

Simón José Antonio de la Santísima Trinidad Bolívar  s-a născut  pe 24 iulie 1783, părinţii fiind don Juan Vicente Bolívar y Ponte şi doña Maria de la Concepción Palacios y Blanco. Aristocrat prin naştere, Simón Bolívar a primit o educaţie excelentă de la tutorii săi care l-a familiarizat cu operele iluministe, ca şi cu cele ale Romei şi Greciei antice. La vârsta de 9 ani el a rămas orfan, iar la 15 ani a fost trimis în Spania să-şi continue educaţia. A ajuns la Madrid în iunie 1799 şi a stat la unchiul său Esteban Palacios. În 1802 se căsătoreşte cu Maria Teresa Rodríguez del Toro y Alaysa. În anul următor fericitul cuplu se întoarce în Venezuela unde Maria Teresa moare de febră galbenă. Pierderea soţiei l-a afectat enorm pe Bolívar care face legământ să nu se mai însoare niciodată. Anul 1804 îl găseşte pe Simón Bolívar din nou în Europa unde asistă la proclamarea lui Napoleon Bonaparte ca împărat al Franţei şi mai apoi, la Milano, ca rege al Italiei. Bolívar îşi pierde respectul pentru Napoleon deoarece consideră că acesta a trădat idealurile republicane şi, pe vârful Monte de Aventin, la Roma, face jurământ să nu-şi găsească odihna până când America nu va fi liberă.
          Bolívar se întoarce în Venezuela în 1807 după o scurtă vizită în Statele Unite. În 1808 Napoleon îl instalează pe fratele său, Joseph, ca rege al Spaniei. Acest lucru a provocat o mare revoltă populară în Spania cunoscută ca Războiul peninsular. În America, ca şi în Spania, au fost formate junte regionale pentru a rezista noului rege. Spre deosebire de juntele spaniole, totuşi, juntele americane au luptat împotriva puterii regelui spaniol, nu numai împotriva persoanei Joseph Bonaparte.
În acel an, junta din Caracas îşi declară independenţa faţă de Spania şi Bolívar este trimis în Anglia împreună cu Andrés Bello şi Luis López Mendez într-o misiune diplomatică. Bolívar se întoarce în Venezuela pe 3 iunie 1811 şi ţine un discurs în favoarea independenţei la Societatea Patriotică. Pe 13 august forţele patriotice, sub comanda lui Francisco de Miranda, ies victorioase la Valencia.
Pe 24 iulie 1812, totuşi Miranda capitulează şi Bolívar se retrage la Cartagena. Acolo el scrie faimosul „Manifest de la Cartagena” în care arată că Noua Granada trebuie să ajute la eliberarea Venezuelei deoarece cauza lor a fost aceeaşi şi libertatea Venezuelei o va asigura şi pe aceea a Noii Granade. Bolívar primeşte asistenţă de la Noua Granada şi în 1813 invadează Venezuela. El intră în Merida pe 23 mai şi este proclamat „Libertador” de către popor. Pe 8 iunie proclamă „război până la moarte” pentru libertate. Bolívar cucereşte Caracas-ul pe 6 august şi, două zile mai târziu, proclamă a doua republică venezueleană.
După câteva bătălii Bolívar este nevoit să fugă din nou şi ajunge în Jamaica unde, în 1815, scrie „Scrisoare din Jamaica”. În 1817 el obţine ajutor haitian şi se întoarce pe continent să continue lupta.
Bătălia de la Bovaca din 7 august 1819 a reprezentat o mare victorie pentru Bolívar şi armata sa. În acel an el creează Congresul Angostura care înfiinţează Gran Colombia (o federaţie alcătuită din Venezuela, Columbia, Panama şi Ecuador-ul de azi). Bolívar este numit preşedinte şi, după victoria lui Antonio José de Sucre împotriva forţelor spaniole în Bătălia de la Pinchincha din 23 mai 1822, tot nordul Americii de Sud a fost eliberat.
După eliberarea Peru-ului, în 1825 Sucre convoacă Congresul din Peru superior care proclamă Republica Bolivia în onoarea lui Bolívar. Constituţia Boliviană din 1826 a fost scrisă de însuşi Bolívar dar nu a fost promulgată niciodată. Tot în 1826 Bolívar convoacă Congresul din Panama, prima conferinţă multinaţională din America de Sud.
Din 1827 izbucneşte un război civil datorat rivalităţilor personale dintre generalii revoluţiei care distruge unitatea sud-americană pentru care luptase Bolívar.
Dezamăgit şi suferind de tuberculoză El Libertador Simón Bolívar moare pe 13 decembrie 1830

Join Us On Telegram @rubyskynews

How to Stop Missing Deadlines? Follow our Facebook Page and Twitter !-Jobs, internships, scholarships, Conferences, Trainings are published every day!