APPLY FOR THIS OPPORTUNITY! Or, know someone who would be a perfect fit? Let them know! Share / Like / Tag a friend in a post or comment! To complete application process efficiently and successfully, you must read the Application Instructions carefully before/during application process.

O banca atrage bani de la clientii sai, prin conturi bancare, platindu-le, în schimb, dobânda pentru depozitele constituite. Plata acestor dobânzi este o cheltuiala pentru banca.
Atât pentru persoanele fizice, cât si pentru cele juridice, bancile deschid, în evidenta lor, urmatoarele tipuri de conturi¬¬:
 conturi curente (la vedere ), în lei si/sau în valuta, conturi în care titularii pot face operatiuni de încasari si plati curente;
 conturi de depozit (la termen), în lei si/sau în valuta, conturi în care depunerile se fac pentru un anumit termen, perioada în care titularii nu pot efectua nici depuneri în cont, nici plati din aceste conturi.
În functie de anumite activitati specifice, pentru clientii persoane juridice, bancile mai deschid si alte tipuri de conturi, cum sunt:
 conturi blocate, in care sunt depuse sume în lei si/sau în valuta, reprezentând capitalul social necesar constituirii unei societati comerciale. Dupa ce clientul prezinta la banca dovada înregistrarii societatii la Registrul Comertului, contul este deblocat, iar sumele sunt virate în contul curent al societatii;
 conturi blocate cu destinatie speciala, sunt conturi în care disponibilitatile titularului sunt temporar blocate, în raport de o anumita operatiune, ca masura de protectie pentru banca si pentru buna desfasurare a unor obligatii de plata catre strainatate (acreditive, garantii etc.). Ele se pot constitui, dupa caz, în lei si/sau în valuta;
 conturi pentru credite, destinate sa evidentieze creditele (în lei si/sau în valuta ) acordate de banca clientilor si din care urmeaza ca acestia sa dispuna plati;
 conturi cu suma dobândita prin participare la licitatiile valutare, evidentiaza sume în lei sau valuta rezultate din operatiunile de vânzare/cumparare de valuta sau lei pe piata interbancara, ordonate de client si efectuate de banca în contul acestuia.

Join Us On Telegram @rubyskynews

How to Stop Missing Deadlines? Follow our Facebook Page and Twitter !-Jobs, internships, scholarships, Conferences, Trainings are published every day!