APPLY FOR THIS OPPORTUNITY! Or, know someone who would be a perfect fit? Let them know! Share / Like / Tag a friend in a post or comment! To complete application process efficiently and successfully, you must read the Application Instructions carefully before/during application process.

Sevrajul tabacului sau intarcarea fumatorilor .Peste patru milioane de morti in fiecare an , adica un deces la opt secunde , si mai inainte cumplita suferinta generata de boli necrutatoare (bronsita cronica si emfizemul , cancerul pulmonar si cardiopatia dureroasa) reprezinta doar o parte din tributul pe care il cere omenirii consumul de tutun. Sevrajul tabacic sau “intarcarea” fumatorilor este tinta primordiala careia Organizatia Mondiala a Sanatatii i-a subsumat in acest an eforturile in lupta antitabac. Si pentru ca abandonarea fumatului este insotita de simptome de sevraj (specifice intoxicarii cu tutun) , OMS ofera cateva idei si sfaturi care vin in sprijinul hotararii de a renunta la fumat:
Alegeti o data din urmatoarele zile sau saptamani pentru a renunta la fumat ; de acum pana atunci ganditi-va la motivele dvs.pentru a face acest pas; tineti un jurnal al fumatorului ; faceti exercitii de respiratie si de relaxare ; fumatidoar tigarile dvs. (nu cereti de altii); treceti la ceai sau cafea decofeimizata; in seara dinainte de data hotarata pentru a renunta, fumati ultima tigara si savurati-o ; de atunci incolo suntei o persoana nefumatoare; daca vi se ofera o tigara sau un trabuc spuneti “eu nu fumez”. Evitati tentatiile. Ascundeti brichetele si scrumierele ; evitati pe cat posibil fumatorii ; aprovizionati-va cu poduse de mestecat ; beti sucuri de fructe. Vitamina C ajuta corpul sa elimine mai repede nicotina . Incercati sa evitati dulciurile si biscuitii . Beti incet un pahar cu apa ; Cautati-va ocupatie; faceti toate acele lucruri pe care le-ati tot amanat; gasiti-va un hobby nou; faceti putin mai mult exercitiu fizic. Plimbati-va cainele.
Schimbarile prin care trece organismul atunci cand renuntati la fumat : 20 minute : tensiunea arteriala si pulsul revin la normal. 1 ora : circulatia la nivelul mainilor si picioarelor se inbunatateste, acestea devenind mai calde. 8 ore : nivelul oxigenului din sange revine la normal si scad nivelurile nicotinei si monoxidului de carbon, reducand riscurile de criza cardiaca. 24 de ore : Oxidul de carbon sete eliminat din orfganism. Plamanii incep sa elimine secretiile si alte reziduri. 2 zile : Nicotina e eliminata din organism. Gustul si mirosul dvs. se amelioreaza. 3 zile : respiratia devine mai usoara ca urmare a relaxarii bronhiilor. Nivelul dvs. de energie creste. 2 saptamani : incep sa scada simptomele de sevraj. Mersul si activitatea zilnica devin mai usor de realizat ca urmare a imbunatatirii circulatiei . 1 luna : au disparut simptomele de sevraj. Respiratia si nivelul dvs. energetic incep sa se imbunatateasca. 3-9 luni : problemele respiratorii, cum ar fi tusea si lipsa de aer, se amelioreaza. Functia pulmonara cerste cu 5-10% 5 ani : Riscul de criza cardiaca scade la aproximativ jumatate fata de cel al unui fumator. 10 ani : Riscurile de cancer pulmonar scad la aproximativ jumatate fata de cele ale unui fumator, iar cele de criza cardiaca la valori similare cu a unei persoane care nu a fumat niciodata.

Join Us On Telegram @rubyskynews

How to Stop Missing Deadlines? Follow our Facebook Page and Twitter !-Jobs, internships, scholarships, Conferences, Trainings are published every day!